ennl
dividerwit
dividerwit

D/DOCK spreekt: PechaKucha

15 april 2014

pechakuchaOp woensdag 16 april zal Design Director Francesco Messori spreken tijdens de 29e editie van PechaKucha Amsterdam. Het inmiddels wereldwijd bekende format van 20 slides x 20 seconden, zal Francesco uitdagen om binnen nog geen 7 minuten tot de kern te komen. Tijdens deze PechaKucha night geeft hij het nieuwe ontwerp van Google Amsterdam een podium door dieper in te gaan op het concept.

 

Naast Francesco spreken er nog 11 andere creatievelingen waaronder Rogier Vijverberg van SuperHeroes, kunstenaar Matthijs Booij en Rob Draaijer van 3D Hubs. Wil je hier bij zijn? Kaartjes zijn nog te koop via pechakuchaamsterdam.nl of verkrijgbaar aan de deur. Wees er wel snel bij want ze gaan hard! Hopelijk tot de 16e in de Trouw!

Opgeleverd: ‘het Dorp’ Mentrum

3 april 2014

Arkin_300x200_websiteOp donderdag 20 maart jl. is het leefgebied van de open afdeling van Mentrum kliniek Reigersbos in gebruik genomen. Tijdens de feestelijke opening maakten werknemers en cliënten voor het eerst kennis met het nieuwe leefgebied, ook wel ‘het Dorp’ genoemd. Naast de eerder opgeleverde ruimtes ‘de Club’ en ‘de Haven’ is dit is het derde gebied van het totale huisvestingsconcept ‘de Vallei’ wat in de locatie Reigersbos is gerealiseerd.

 

De open keuken is het middelpunt geworden van het nieuwe leefgebied. Een groot kookeiland met hoge krukken dient als ontmoetingsplaats voor zowel cliënten als werknemers. De twee omliggende lounge gebieden worden van elkaar gescheiden door een divider van mat glas en beplanting waardoor intieme zithoeken ontstaan. Ook is met deze verbouwing vanuit alle leefgebieden een directe visuele relatie gemaakt met de binnentuin. Op deze manier blijven de cliënten van zowel de open- als gesloten afdeling met de buitenwereld en natuur verbonden.

Er werd al dankbaar gebruik gemaakt van de eerder opgeleverde woonruimte van de gesloten afdeling. Door de toevoeging van ‘het Dorp’ is er een tweede plek waar men zich vrij kan bewegen.

 

DKF 2014 Congres München

1 april 2014

healingoffices_websiteCoen van Dijck, Managing Director en partner van D/DOCK, spreekt op 1 april tijdens het DKF 2014 congres in München. Tijdens zijn presentatie ‘een nieuwe generatie beursvloeren’ gaat hij dieper in op de beursvloer van de toekomst. Hoe kunnen wij deze high stress environments zo ontwerpen dat de stress van de werknemers afneemt, de energie toeneemt en de concentratie wordt bevorderd?

 

Coen zal het publiek kennis laten maken met ontwerp typologieën waarbij mobiliteit, flexibiliteit en dynamische werkplekken onderwerp zijn. Variatie in plafond hoogtes, licht intensiteit, kleur en temperatuur spelen hierbij een belangrijke rol evenals een gebalanceerde voeding en voldoende beweging. Een ontwerp benadering gebaseerd op ons Healing Offices concept, wat uiteindelijk voor minder ziekteverzuim zal zorgen en een hogere productiviteit.

Meer lezen over dit concept? Bezoek www.healingoffices.com.

 

The making of: Google Caravan!

30 maart 2014

Zie hier ‘the making of’ van de Google caravan! De eye catcher van de vijftiende verdieping van de nieuwe werkomgeving van Google Amsterdam. Enjoy!

 

In de pers: Psychologie Magazine

28 maart 2014

Psychologiemagazine_website_300x200Waarom is het hier prettig wachten? Dat is de vraag waar gedragskundige Karin Tanja-Dijkstra antwoord op geeft in de ‘Zo kijkt…’ rubriek in het maart nummer van Psychologie Magazine. Het ontwerp van D/DOCK is volgens haar het voorbeeld van hoe het wél moet. “De wachtkamer is een plek waar de spanning zich opbouwt. Zo dadelijk wordt je naar binnen geroepen”, stelt de gedragskundige. Sommige wachtkamers vergroten die stress alleen maar”, vervolgt zij. Volgens haar is het wachtgebied van het VUmc Cancer Center Amsterdam het juiste voorbeeld van hoe een wachtkamer wel moet zijn. Zo komt er voldoende daglicht binnen en is er uitzicht op groen, is er positieve afleiding waardoor mensen minder aandacht besteden aan het wachten en kun je je nestelen in één van de geborgen zitjes.
Een mooi compliment vinden wij! Benieuwd naar het artikel? Lees hier dan snel verder.

 

Bron: Psychologie Magazine, maart 2014. Gepubliceerd met toestemming.

Opgeleverd: Google Amsterdam

18 maart 2014

Google_websiteNa een uitgebreide verbouwing opende Google Amsterdam begin januari 2014 opnieuw de deuren van zijn eigenzinnige kantoor. D/DOCK kreeg de kans om deze 3.000 vierkante meter kantoor omgeving te transformeren in een interactief landschap voor het lokale Google team. De garage, waar Larry Page en Sergey Brin Google ooit oprichtte, was de inspiratiebron voor het interieur ontwerp.
Eigenzinnige elementen verwijzen naar dit tijdperk – van graffiti graphics op de muren en armaturen in de vorm van kartonnen dozen tot de industriële open plafonds en de container muur in de Johan Cruijff Tech Talk; het auditorium dat plaats biedt aan 70 Googlers. Het kantoor geeft een subtiele knipoog naar de Nederlandse cultuur – of het nu de receptie balie in de vorm van een bakfiets is, de stroopwafel plafond platen, de speculaaslplanken of de Delfts Blauwe graphics op de muur in het restaurant. Zelfs een hergebruikte Febo automatiek is in het kantoor te vinden. Googlers ‘trekken’ daar nu geen kroketten meer uit maar computer accessoires als snoertjes en opladers. Een authentieke jaren zestig Otten caravan siert de vijftiende verdieping van het kantoor. De sleurhut, inclusief knusse kussens en vintage meubilair, doet nu dienst als informele meeting room.

 

Volgens Coen van Dijck, partner van D/DOCK, is het Google kantoor een feel good kantoor. “Het is een plek die mensen beter laat functioneren door een werkomgeving te creëren die aan ieders behoeften voldoet”, legt hij uit. “Geluk, comfort, flexibiliteit, ontspanning, beweging, daglicht, frisse lucht, visuele stimulans en een uitgebalanceerde catering zijn fundamentele elementen die dit kantoor een gezond kantoor maken”, vervolgt hij. Google’s Healthy Food Program draagt hieraan bij door een gezond ontbijt en lunch aan te bieden in het restaurant, dat plaats biedt aan 80 Googlers. De gym, meditatie kamer en de desk bikes bieden Googlers de mogelijkheid in shape te blijven, zowel fysiek als mentaal.

 

Benieuwd naar het volledige persbericht? Klik dan hier.

dividerwit
VUmc Stilte centrum

OPDRACHTGEVER: VUmc Amsterdam

LOCATIE: Amsterdam

OPPERVLAKTE: 20

PROJECTTYPE: Bezinningsruimte

OPLEVERING: 2012

De bezinningsruimte is een toevoeging op het eerder door D/DOCK ontworpen Cancer Center en Dagchirurgisch Centrum als onderdeel van het Brightsite concept. Het biedt patiënten en hun naasten een plek …

dividerwit
'You have to break an egg to bake an omelette' Jochem Straatman

Concept ontwerper / Interieur ontwerper

pijl-beneden MIJN PASSIE

Kunst, cultuur

pijl-beneden TROTS OP

B/S/H/

pijl-beneden MIJN HELD(EN)

Iedereen die goed is in zijn professie

dividerwit
dividerwit
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Contact Us
  • D/Dock jobs