D/Studio

De wereld verandert. Architectuur verandert. Design verandert. Niet alleen vanuit de wens maar ook vanuit de noodzaak. Bij D/DOCK doen we de dingen daarom graag net iets anders. Wij creëren en realiseren interieurontwerpen en totaal concepten die verder reiken dan het fysieke en het esthetische alleen. Duurzame oplossingen die worden gedreven door de behoeftes van de mens waarbij we niet bang zijn dogma’s aan de kaak te stellen.

Door onze integrale aanpak en multidisciplinaire werkwijze, waarbij design, projectmanagement en huisvestingsadvies de basis vormen, ontstaan op maat gemaakte ontwerpen die het verschil maken. In de werkomgeving, het onderwijs, de gezondheidszorg, retail en de horeca. Omgevingen die passen in de veranderende realiteit van vandaag en die klaar zijn voor de wereld van morgen.

Welkom bij D/DOCK.

D/International

Bij D/DOCK kleuren wij graag buiten de bestaande lijnen. Nieuwe kansen signaleren binnen de landgrenzen maar ook zeker daarbuiten, is daar het resultaat van. Naast gerespecteerde opdrachtgevers uit eigen land hebben wij inmiddels een groot internationaal netwerk opgebouwd van uiteenlopende klanten uit alle windstreken. Landen als België, Duitsland, Engeland, Oostenrijk, Zwitserland, Thailand, Taiwan en China behoren inmiddels tot het werkgebied van D/DOCK.

China heeft ons gedachtengoed in het bijzonder omarmt wat heeft geleid tot een duurzame samenwerking. Sinds begin 2015 heeft D/DOCK er dan ook een buitenlands zusje bij: D/DOCK China. Een team van 32 lokale en getalenteerde ontwerpers werken vanuit Chengdu samen met de studio in Amsterdam aan de creatie en realisatie van uitdagende projecten: interieurs met Chinese allure maar met een duidelijk D/DOCK signatuur.

D/Drive

Actief deelnemen aan het vormen van de veranderende wereld en deze net iets beter en mooier maken middels doordacht design en architectuur. Dat is waar D/DOCK naar streeft. Iedere dag opnieuw.

Door continu te anticiperen op ontwikkelingen in de markt en door de toekomstige behoeften van potentiële opdrachtgevers in kaart te brengen en vorm te geven, zijn wij in staat maatpakken voor onze klanten te creëren die werken. Duurzaamheid, gezondheid en haalbaarheid zijn hierbij sleutelwoorden.

Onze integrale werkwijze stelt ons in staat onderdeel te zijn van het transformatieproces dat gaande is in de verschillende marktsegmenten waarin wij werkzaam zijn. Dit, en het enthousiasme van onze opdrachtgevers, motiveert ons om voorop te blijven lopen. Iedere dag weer.

D/History

Design inzetten als verdienmodel voor de opdrachtgever en bijdragen aan een betere wereld. Met deze missie stonden wij meer dan 10 jaar geleden aan de vooravond van wat nu een bloeiende toekomst is gebleken. Ooit opgericht door partner en Managing Director Wouter Fris in zijn eigen woonkamer aan het Amsterdamse Entrepotdok, kwam de naam dan ook als vanzelf. De ontwerpstudio moest een docking systeem worden van diverse disciplines en expertises, bekend om zijn op maat gemaakte interieurontwerpen en vooruitstrevende concepten, trouw blijvend aan zijn roots. En et voilà: D/DOCK was geboren.

Na het Entrepotdok en de Herengracht is de studio in de Nieuwe Spiegelstraat nu al vijf jaar D/DOCK’s thuis. Hier werkt een gepassioneerde groep internationale creatievelingen aan de realisatie van innovatieve totaal oplossingen, met de gedeelde passie voor wat we doen. Samen met medeoprichters Francesco Messori en Edward van der Poll vond Wouter Fris een opvolger in Coen van Dijck als voorbereiding op de volgende decennia. Samen vormen zij al vier jaar lang een krachtig duo ondersteund door een sterke achterban D/DOCKERS die stuk voor stuk de D/DOCK taal spreken: ook wel design genoemd.

D/Design

Met een internationaal team van interieurontwerpers, architecten, technisch tekenaars, grafisch vormgevers, food designers, concept ontwikkelaars en stylisten delen wij de ambitie om hoogstaand interieur design te combineren met vernieuwende concepten die niet enkel bijdragen aan een betere wereld maar ook aan het zakelijke succes van onze klanten. Door ons unieke organisatiemodel en een uiterst gecontroleerd ontwerpproces is onze klant verzekerd van een hoogwaardig eindresultaat.

D/Project Management

Een goed ontwerp alleen is niet genoeg om een project tot een succes te maken. Bij ieder project, ongeachte de grootte en budget, werken onze ontwerpers daarom nauw samen met onze eigen projectmanagers. Onze projectmanagers zijn gespecialiseerd in vastgoed-, ontwerp- en bouwmanagement; zij begeleiden het ontwerpteam en onze opdrachtgevers vanaf het begin van een project tot de oplevering, waarbij planning, budget en kwaliteit de drie pijlers zijn.

Wij geloven dat project management meer is dan het signaleren en rapporteren alleen. Door onze pragmatische en resultaatgerichte aanpak zijn wij sturend in het gehele proces, ongeacht welke omstandigheden zich ook voor doen. Hierdoor zijn wij in staat gemakkelijk van richting te veranderen en slimme oplossingen te bieden wanneer een project hierom vraagt.

D/Consultancy

Onze multidisciplinaire werkwijze biedt een solide basis voor onze consultancy diensten op het gebied van interieurontwerp en constructie. Het uitvoeren van haalbaarheidsstudies voor uiteenlopende huisvestingsvraagstukken en het begeleiden van uw organisatie in de veranderende manier van werken zijn enkelen voorbeelden hiervan. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor installatietechnische vraagstukken, een cruciaal onderdeel van een goede en gezonde (werk)omgeving. Samen met het team van D-Science, bestaande uit een Design Researcher en Omgevingspsycholoog, zijn wij in staat uw huidige omgeving aan wetenschappelijk onderzoek te toetsen en advies uit te brengen voor een ontwerp dat optimaal aansluit op de behoeften van de eindgebruikers.

Top